Nederlands Zandsculpturenfestival in Roermond

Na het IJssculpturenfestival, dat 28 februari zijn slotdag beleefde, herbergt Roermond vanaf 30 april het Zandsculpturenfestival. De sculpturen staan in het Maasplassengebied net buiten de stad, op festivalterrein Hatenboer: volgens de organisatie een ideale plek. De locatie wordt momenteel niet gebruikt en kan wellicht meerdere jaren het Zandsculpturenfestival herbergen. De zandkunst is tot en met 26 september 2010 te bewonderen. 

 

Thema dit jaar is: ‘Liefde voor het leven’. Hiermee haakt de organisatie in op de Verenigde Naties die 2010 uitriepen tot het Internationale Jaar van de Biodiversiteit. Een van die aspecten is duurzaamheid. Dat komt  op deze locatie goed uit de verf, want het zand en het water voor de beelden komen van vlakbij: uit de Maas. Daarnaast is het pure mankracht: het werk van meer dan 50 zandkunstenaars uit binnen -en buitenland. De IJslandse aswolk dreigde roet in het eten te gooien, omdat een aantal buitenlandse kunstenaars door het uitvallen van vluchten niet op tijd konden komen. Het is een van de grootste festivals in zijn soort ter wereld. Sculpture Events organiseert al jaren zand –en ijssculpturenfestivals in heel Europa. Voorgaande edities van het Zandsculpturenfestival vonden plaats in Almere, Thorn, de Haarlemmermeer en op Texel. Het festival is iedere dag te bezoeken van 10.30 tot 17.30 uur, de kassa sluit om 17.00 uur. Toegang kost € 7,50, voor kinderen van 4 tot 12 jaar € 5,50.

Lees ook:Nederlands Zandsculpturenfestival op Texel
Lees ook:EK Zandsculpturen festival in Zandvoort
Lees ook:Zandvoort: EK Zandsculpturen 2015
Lees ook:Strandfestival ZAND op het strand van Almere
Lees ook:Meer buitenlandse toeristen in Overijssel; campings beleefden goed voorjaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>