Dutch Design Week 2009 Eindhoven

Tot en met zondag 25 oktober 2009 vindt in Eindhoven voor de 8e keer de Dutch Design Week (DDW) plaats, het grootste designevenement van Nederland (editie 2012: klik hier). De lichtstad heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot  designstad en de DDW wil haar steentje bijdragen. Op dit moment zijn Eindhoven en Helsinki de enig overgebleven genomineerden voor de titel World Design Capitol 2012. Zo’n 1500 vormgevers uit binnen –en buitenland tonen hun werk. Op zo’n 60 locaties zijn maar liefst 280 evenementen, zoals de voormalige gloeilampenfabriek ‘de Witte Dame’, het creatieve hart van de stad op het voormalige Philips complex ‘Strijp-S’, het Designhuis, de omgeving van het Stadhuisplein en het TU-terrein.

Deelnemers zijn gevestigde bureaus en bekende ontwerpers, maar ook talentvolle of net afgestudeerde nieuwkomers. Er zijn tal van lezingen, workshops, openingen, lanceringen van producten, seminars, exposities en de uitreiking van de Dutch Design Awards. In de regel zijn de tentoonstellingen gratis toegankelijk. Bij veel lezingen, seminars, workshops en bedrijfsbezoeken is aanmelden vereist. Op drie plekken in de binnenstad kan het publiek zich in speciaal ervoor ontworpen DDW-posten laten informeren over het grote aanbod: bij het Centraal Station, op het Stadhuisplein en bij de Witte Dame. Iedere dag beginnen om 13.00 en om 14.30 uur rondleidingen in het Klokgebouw. Het ‘officiële’ hart van de DDW is het Dialogues House op het Lichtplein achter de Witte Dame, het ontmoeting, pers –en informatiecentrum: ideaal punt om te starten en te eindigen, ook voor deelnemers. Rond borreltijd komen zij hier bijeen om met elkaar te netwerken en te brainwaven in deze ‘creatieve denktank’, een initiatief van ABN AMRO.

Lees ook:Dutch Design Week 2010 Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2011 Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2017 in Eindhoven
Lees ook:Dutch Design Week 2012 in Eindhoven
Lees ook:Zaterdag 17 oktober begint Dutch Design Week 2015 in Eindhoven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dutch Design Week 2009 Eindhoven

  1. Duurzamer

    Ook wij hebben de DDW 2009 bezocht. Was zeker weer erg inspirerend!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>