Nederlandse Dansdagen 2009 in Maastricht

Vrijdag 9 tot en met zondag 11 oktober 2009 vindt in Maastricht voor de 12e keer de Nederlandse Dansdagen plaats (editie 2012: klik hier). Van klassiek ballet tot urban dance: in verschillende theaters worden belangrijke dansmomenten en actuele ontwikkelingen in de dans getoond. Festivalhart is Theater aan het Vrijthof in Maastricht, waar vrijdag het openingsprogramma plaatsvindt. Op zaterdag vindt in dit theater het Gala van de Nederlandse Dans.

De VSCD (Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies) reikt ieder jaar de prestigieuze dansprijzen, de Zwanen, uit voor de meest indrukwekkende dansproductie en dansprestatie. Met optredens van het jubilerende Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam en dansstudenten van verschillende academies. De muzikale begeleiding verzorgt het Limburgs Symfonie Orkest en Keso Dekker (die menig ballet – onder andere van Hans van Manen – in het verleden heeft aangekleed) verzorgt ‘live’ het decorontwerp. Zondag wordt het festival afgesloten met het Nederlands Dansdagen Matinee in het Theater aan het Vrijthof. Ook in andere theaters in Maastricht zijn drie dagen lang voorstellingen te zien, maar er zijn ook debatten, workshops, bijzondere projecten en masterclasses. NPS Televisie doet uitgebreid verslag van de Dansdagen en zendt een uitgebreide compilatie uit op zondag 18 oktober vanaf 13.00 uur op Nederland 2.

Lees ook:Nederlandse Dansdagen: 7-9 oktober in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen in Maastricht, spin-off in Zwolle
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2017 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2012 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>