Begoniatapijt in Hoorn

Ieder jaar, zodra de kermisattracties zijn verdwenen, verandert het centrale plein van Hoorn in één grote bloemenzee. Donderdag 20 augustus 2009 wordt voor de 10e keer op de Roode Steen het Begoniatapijt onthuld, dat tot en met zondag 23 augustus tussen 10.00 en 22.00 uur te bewonderen. Ruim 110.000 begoniabloemen bedekken 500 m2 van het centrale stadsplein. De bloemen vormen een compilatie van alle vorige begoniatapijten die onder andere Seamstraat, Nijntje en de Fabeltjeskrant als thema hadden. Thema dit jaar is ‘Vijftig jaar begoniateelt in Nederland’. Het tapijt is tot en met zondag tussen 10.00 en 22.00 uur te bewonderen.

Een speciale loopbrug biedt uitstekend zicht over het tapijt. Net als vorig jaar is de bloemenzee met de loopsteiger aan de zijde van het Grote Noord gelegd. Zo hebben de mensen vanaf de terrassen ook een goed uitzicht over het kleurrijke tapijt. De toegang is gratis. In Zwaagdijk zijn op dit moment de vele kleurrijke velden te zien met de bloeiende knolbegonia’s, zoals die op de Roode Steen liggen.

Lees ook:Bloementapijt op stadsplein in Hoorn
Lees ook:Lappendag Hoorn
Lees ook:Bloementapijt in Brussel
Lees ook:Hoornse Stadsfeesten in binnenstad Hoorn – 17 t/m 19 juni
Lees ook:Marathon Hoorn 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>