Bloemencorso Rijnsburg

Zaterdag 15 augustus 2009 vindt de 64e editie plaats van het Bloemencorso Rijnsburg. Naar schatting komen zo’n 250.000 mensen het corso bekijken (editie 2013: klik hier). Op vrijdagavond zijn vanaf 19.00 uur alle praalwagens en versierde auto’s te bezichtigen tijdens de Corsoshow in de hallen van Bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg. Daar vertrekt het corso zaterdag om 13.30 en trekt door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Daar zijn de wagens tot en met zondagavond te bezichtigen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee. Thema dit jaar is Spelen met Bloemen.

Voor het hele corso worden rond een half miljoen snijbloemen gebruikt, met als doel reclame te maken voor bloemen en planten. De Corsoshow op vrijdagavond is gratis en begint om 19.00 uur. Er is meer te beleven dan alleen praalwagens bewonderen: er is een terras met catering en live muziek van de live band ‘Harvest Home’ en het plaatselijke Shantykoor ‘de Vlietzangers’. Kwekers van FLoraHoland tonen hun nieuwste producten, er is een demonstratie bloemstukken maken en een loterij. Voor het eerst neemt een modern militair voertuig deel aan het corso: een in een bloemenzee gehulde DAFG viertonner van het Korps Nationale Reserve in Den Haag. Net als vorig jaar zendt Omroep Max het corso live uit op zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur op Nederland 1. Zondag is de herhaling om 13.00 uur op Nederland 2.

Lees ook:Bloemencorso Rijnsburg 2010
Lees ook:Bloemencorso trekt door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk
Lees ook:Bloemencorso van Rijnsburg naar Noordwijk
Lees ook:Flower Parade Rijnsburg 2012
Lees ook:Flower Parade 2014 Rijnsburg, Noordwijk en Katwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>