Festival Mundial 2009 in Tilburg

IMG_20160918_142555Vrijdag 19 en zondag 21 juni 2009 vindt de 22e editie van Festival Mundial in het Leijpark in Tilburg plaats: al jaren bekend om een mix van muziek, culturen, sfeer en inhoud (2013: klik hier). Artiesten van alle continenten geven vanuit hun eigen ‘roots’ hun ‘global’ muzikale kijk op de wereld op dit muziek, informatie -en cultuurevenement van wereldformaat. Vrijdag vindt voorafgaand aan het festival voor de tweede keer het ‘Because I am a Girl’  concert plaats, vanaf 16.30 uur, met onder andere Ilse de Lange, Miss Montreal en Glennis Grace.

Dit jaar slaat het festival nieuwe wegen in die een culturele aanvulling vormen op het bestaande concept. In de Mundial Arena, een circustent met tribunes, brengen stand-up comedians hun acts, onder het genot van drankjes en hapjes uit alle windstreken. Daarnaast zorgen muzikale optredens van nationale en internationale artiesten voor een geheel eigen sfeer. Zoals ieder jaar zijn op het Festival Mundial workshops, poëzie, theater, debat, dans, educatie en kinderactiviteiten. De Belgische band Vive la Fête vervangt Lauryn Hill als slotact op zaterdag. Hun muziek laat het publiek letterlijk dansen: hun optreden belooft een spetterend feest te worden. De NPS zendt zondag 21 juni vanaf 23.25 op Nederland 3 een verslag uit van het festival. Een wereld van soul, standup comedy, wereldmuziek en hiphop komt voorbij.

Lees ook:Tilburg Festival Mundial 2010
Lees ook:Tilburg Festival Mundial
Lees ook:Festival Mundial 2015 in Tilburg
Lees ook:Tilburg: 29e Festival Mundial – 25 en 26 juni
Lees ook:Festival Mundial Tilburg 2014

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Festival Mundial 2009 in Tilburg

  1. Pingback: Tilburg Festival Mundial | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>