Den Haag Sculptuur presenteert Mexican Sculptures

IMG_20161012_124824Iedere zomer is het Lange Voorhout met Den Haag Sculptuur een openluchtmuseum voor moderne beeldhouwkunst: dit jaar van dinsdag 9 juni tot en met 9 september 2009 (editie 2013: klik hier). De organisatie koos dit keer voor het exposeren van werk van één kunstenaar. Mexican Sculptures van de Mexicaan Javier Marín toont metershoge koppen en krijgers op paarden, in brons, kunsthars en marmer. Een belangrijk onderdeel zijn twee cirkels met fragmenten van menselijke figuren. Javier associeert de cirkels met de Aztekencultuur. Hij leeft als kunstenaar in twee werelden: de West-Europese barok en de Azteken, maar is toch vooral een eigentijdse kunstenaar.

 

Zijn werk was te zien in Mexico City, Madrid en kort geleden voor de Scala en naast de Dom in Milaan. Naast monumentale werken op het Lange en Korte Voorhout is kleiner werk te zien in de Pulchri Studio, Lange Voorhout 15. Het Voorhout is volgens de website van Den Haag Sculptuur bij uitstek geschikt als plek waar een gemêleerd publiek als bij toeval in contact kan komen met hedendaagse beeldhouwkunst. De ruimte nodigt om onder de fraaie bomen langs de historische gebouwen te lopen, maar die ruimte leent zich vooral voor het tonen van monumentale sculpturen. In het politieke hart van Nederland kunnen kunstliefhebbers uit binnen -en buitenland, van professional tot leek, drie zomermaanden lang ronddwalen tussen de sculpturen op het Lange Voorhout.

Lees ook:Prinses Beatrix opent Den Haag Sculptuur 2013: RUSSIA XXI
Lees ook:Den Haag Sculptuur
Lees ook:Den Haag Sculptuur 2014
Lees ook:Koningin Máxima en koningin Mathilde openen ‘Vormidable’ op Lange Voorhout Den Haag
Lees ook:Den Haag Sculptuur 2016 op Lange Voorhout: ‘Brazil, Beleza?!’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Den Haag Sculptuur presenteert Mexican Sculptures

  1. Pingback: The Hague Festivals 2009 | Eropuit

  2. Pingback: Den Haag Shopping Night 2009 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>