Kunst komt naar u toe bij ‘Marco Polo Amsterdam’

De Nederlandse Opera brengt vrijdag 7 november de opera ‘Marco Polo’ van Tan Dan in première. Maar het operabedrijf knoopt er meer aan vast dan alleen maar een voorstelling: voor het eerst wordt Amsterdam overspoeld door een ‘community project.  ‘De geest van Marco Polo waart rond: zijn  ontdekkingszin, openheid voor andere culturen en jeugdige frisheid’. ‘Marco Polo in Amsterdam’ wordt een groot spektakel met vier projecten: in de Chinese wijk in Amsterdam, met 1800 amateur-zangers, een ‘zangkaart’, expositiebus en 13 minioperaatjes. In Groot-Brittannië bestaat de traditie al langer om de hele stad actief bij de kunst te betrekken. Hier is het nieuw om gemeente, middenstand, studenten, jeugd en publiek op straat erbij te betrekken.

Zie ook ‘Amsterdam India Festival‘.

Bij het project ‘Zeedijk’ voeren studenten 16 en 23 november 13 minioperaatjes op: op 27 locaties rondom de Zeedijk. Het project ‘Zijderoute’ laat pubers van elf scholen muziek maken onder leiding van musici uit allerlei culturen. Aan ‘Koorstroom’ doen tien Amsterdamse amateurkoren mee met het gloednieuwe Stadskoor van 850 mensen: in totaal vormen 1800 zangers op 28 november een ‘stroom’ in en om het Muziektheater. Er komen ‘zangzuilen’ in de entreehal van het Muziektheater en op verschillende andere plekken in de stad: een soort digitaal loket, waarop iedereen een lied kan zingen. ‘Iedereen kan zingen’,  zegt organisator Anthony Heidweiler: op www.zangkaart.nl kan iedereen thuis zingen.

Lees ook:Opera in de bioscoop
Lees ook:Variatie troef op Amsterdam India Festival
Lees ook:Muziektheater Amsterdam viert 25 jarig bestaan
Lees ook:Holland Festival biedt gratis Opera in het Park
Lees ook:Operapremière Un Ballo in Maschera van Verdi in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kunst komt naar u toe bij ‘Marco Polo Amsterdam’

  1. Pingback: Variatie troef op Amsterdam India Festival | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>