Poetry International: bezoeker bepaalt entree

In de 39e editie van Poetry International worden de rollen omgedraaid. De bezoeker betaalt niet van tevoren, maar bepaalt achteraf wat de voorstelling hem waard was (editie 2013: klik hier). De organisatie hoopt met dit ‘andersom- principe’ meer mensen te porren voor (internationale) poëzie, maar ook  auteurs aan te jagen om kwaliteit te leveren. Van zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 juni biedt de Rotterdamse Schouwburg theater, beeldende kunst, muziek, films, lezingen, interviews en debatten, met dit jaar als thema ‘Stad en Land’.

 

In 2008 woont voor het eerst in de geschiedenis meer dan de helft van alle wereldburgers in verstedelijkte gebieden. Voor de organisatie aanleiding om dat als thema te kiezen: 25 dichters uit de hele wereld betreden het poëziepodium, van (nog) onbekend tot beroemd. Het jaarlijkse festival wordt georganiseerd door Stichting Poetry International, een literaire organisatie die zich richt op poëzie uit binnen –en buitenland. De stichting organiseert ook de jaarlijkse Gedichtendag en het Kinderfestival.

Lees ook:Poetry International 2010 in Rotterdam
Lees ook:Gedichtendag 2008
Lees ook:Poetry International Rotterdam: 7-11 juni
Lees ook:Poetry International 2011 Rotterdam
Lees ook:Poetry International Festival Rotterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Poetry International: bezoeker bepaalt entree

  1. Pingback: Mooi Weer Spelen: straatfestival Delft | Eropuit

  2. Pingback: Gedichtendag 2008 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>