Première ‘Dirty Dancing’

Op zondag 9 maart vindt in het Beatrix Theater in Utrecht de première plaats van de musical ‘Dirty Dancing’. Veel bekende Nederlanders zullen over de rode loper naar binnengaan. De bioscoophit uit 1987 trok volle zalen en deed dansscholen uitpuilen. De film is nu een theaterhit in Hamburg, Sydney, Londen en Toronto. ‘Dirty Dancing’ is een nieuwe vorm van muziektheater: Nederlands gesproken, maar de songs worden in het Engels gezongen. De theateruitvoering blijft trouw aan de film, die destijds miljoenen vrouwen deed zwijmelen. Passie en romantiek bloeien op tussen de tieners Johnny en Baby en monden uit in zinderende dans.    

Deze week meldde een Amerikaans roddelblad, dat Patrick Swayze, de ster van de film uit 1987, nog maar vijf weken te leven zou hebben. Zijn woordvoerder erkende dat de filmster kanker heeft, maar ontkent dat hij nog maar kort te leven heeft. Swayze zou goed op de behandeling reageren en alweer aan het werk zijn. Na het succes van Fame, Chicago, Saturday Night fever, Mama Mia en The Wiz is Dirty Dancing nu aan de beurt in het Beatrix Theater. Naast een theaterzaal maken foyers, een restaurant en een disco het gebouw tot een uniek theaterconcept. ‘Dirty Dancing’ is dinsdag tot en met zondag te zien, tijden en prijzen zie website.

 

 

 

Lees ook:Meest gelezen in maart 2008
Lees ook:Bomalarm station Den Bosch
Lees ook:Damschreeuwer op 4 mei achter de tralies
Lees ook:Première Song for Marion met Vanessa Redgrave in Pathé Tuschinsksi
Lees ook:Expositie Grace Kelly in Paleis Het Loo verlengd tot januari

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Première ‘Dirty Dancing’

  1. Pingback: Oranjes vieren feest in Beatrixtheater | Eropuit

  2. Pingback: Meest gelezen in maart 2008 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>