Tribute to Pink Floyd in Terneuzen

Pink Floyd vroegerZondag 17 februari is het op de dag af 40 jaar geleden dat Pink Floyd in Terneuzen optrad. Dat was zo ongeveer hun eerste concert op Nederlandse bodem, toen in het Patronaatsgebouw in Terneuzen. Om die mijlpaal te vieren, komt zondag 17 februari de ‘misschien op één na beste tributeband ter wereld’, aldus Johnny Geeve van Music Promotion Benelux, en dat is de band Pink Project. Na onder andere Rotterdam komt deze groep naar de Scheldestad. Geeve moet een paar misverstanden uit de wereld helpen: de Pink Floyd avond zondag in het Scheldetheater in Terneuzen is géén klassieke uitvoering en de legendarische rockers kunnen zelf natuurlijk helemaal niet komen.

Pink Project ZuiderparkGeeve is technicus bij radio Terneuzen FM. Hij is ook technicus bij het concert van Pink Project: dat was hij ook al bij de eerste concerten van de tributeband 13 jaar geleden in Den Haag. ‘Ze zijn intussen zo gegroeid, dat ze de sound van Pink Floyd benaderen’, zegt hij. Popcritici waren het al met hem eens na optredens in het Haagse Zuiderpark. De band was ooit opgezet om het legendarische Pink Floyd concert ‘The Wall’ uit 1979 na te spelen, maar inmiddels heeft de band ook met andere thema’s rondgetoerd. Inclusief pauze duurt de avond drie uur. Naast muzikaal genieten valt er ook visueel spektakel te beleven. Tweederde van de kaarten is verkocht. De tickets kosten € 25,=.

Lees ook:The Wall in Amsterdam ArenA
Lees ook:De Dijk in de Ahoy
Lees ook:Kamper Kadefeesten
Lees ook:ZeelandJazz: t/m 12 juni in Terneuzen, vanaf 16 juni in Middelburg
Lees ook:Optredens Beatles tributeband 2 en 3 september op dak CineMec Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>