Tweehonderd jaar Adrillen jaarmarkt in Winschoten

provincie-groningen[1]Maandag 2 november staat in Winschoten voor de 200e keer de Allerheiligen-markt, kortweg de Adrillen (2016: klik hier). Het is de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen, die voor het eerst in 1815 werd gehouden en sindsdien ieder jaar werd gehouden. Vanwege het 200-jarig bestaan viert Winschoten niet één dag, maar tien dagen feest, van 31 oktober tot en met maandag 9 november.

De Adrillen zijn altijd op de eerste maandag van november, de Lutje Adrillen op de tweede (9 november). Meer dan honderd kramen staan op de Venne en het Burg. Schönfeldplein, de hobbymarkt in de Tramwerkplaats. Tien dagen lang is er straattheater, muziek van shantykoren en dweilorkesten en iedere dag heeft een eigen thema: dinsdag 50+ (de ‘zilverdag’). woensdag jongeren, donderdag Groningen (producten en ambachten uit Oldambt) en vrijdag sport. Zaterdag is de Tramwerkplaats het kloppend hart, zondag zijn de winkels open en op de slotdag is er een draadloopshow en aan het eind van de middag afsluitend vuurwerk.

Lees ook:Allerheiligenmarkt ‘Adrillen’ al twee eeuwen in Winschoten
Lees ook:Winschoten beleeft 199e Adrillen Jaarmarkt
Lees ook:Agrarische Dagen – feestweek in Franeker
Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven
Lees ook:De Chippendales toeren door het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>