Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen: 27 en 28 augustus

download (1)Zaterdag 27 en zondag 28 augustus herleven de middeleeuwen in Nijmegen voor de twaalfde keer, tijdens het Gebroeders van Limburg Festival. Tickets: zie website. De gebroeders Johan, Paul en Herman van Limburg werden hier rond 1380 geboren en stonden met hun miniatuurkunst aan de wieg van de Nederlandse schilderkunst.  Dit jaar is het 600 jaar geleden dat de gebroeders overleden. Hoogtepunt is de ‘Blijde Incomste’ op zondag, een bonte stoet door het centrum met honderden figuranten.

De optocht trekt vanaf 13.00 uur door de binnenstad. Een Blijde Incomste werd door de stad aangebonden aan een vorst die te gast was. In de stoet liepen adel, geestelijkheid en burgerij mee. In de hernieuwde traditie lopen honderden figuranten in historische kostuums mee en lijken te zijn weggelopen uit een van de miniaturen van de Gebroeders van Limburg. Het middeleeuws spektakel is in de hele binnenstad te beleven, maar het koppend hart van het festival is het Valkhofkwartier. Op Museum Het Valkhof toont het beroemde getijdenboek van de Gebroeders.

Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival 2014 in Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>