Gebroeders van Limburg Festival 2014 in Nijmegen

download (1)Vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus herleven de middeleeuwen in Nijmegen voor de tiende keer, tijdens het Gebroeders van Limburg Festival (2016: klik hier). De gebroeders Johan, Paul en Herman van Limburg werden hier rond 1380 geboren en stonden met hun miniatuurkunst aan de wieg van de Nederlandse schilderkunst. Nijmegen eert het trio ieder laatste weekend van augustus met een festival. Hoogtepunt is de ‘Blijde Incomste’ op zondag, een bonte stoet door het centrum met honderden figuranten. Dit jaar neemt Karel de Grote aan de optocht deel.

De optocht trekt om 13.00 uur door de binnenstad: anders dan voorgaande jaren niet als afsluiting van het festival, maar als hoogtepunt midden op de zondag.  Een Blijde Incomste werd door de stad aangebonden aan een vorst die te gast was. In de stoet liepen adel, geestelijkheid en burgerij mee. In de hernieuwde traditie lopen honderden figuranten in historische kostuums mee. Samen met ridders te paard, wagens en dieren en zelfs een heuse Gelderse draak lijken ze zo weggelopen uit een van de miniaturen van de Gebroeders van Limburg. Na de optocht gaan de activiteiten door op het Valkhof en in het Hunnerpark, met onder andere de Slag om de Poort en riddertoernooien. Het festival concentreert zich op het Valkhofkwartier. Op het Kelfkensbos is zaterdag en zondag een middeleeuwse jaarmarkt. Museum Het Valkhof biedt allerlei activiteiten. Op het Valkhofpark en Hunnerpark kamperen en strijden de ridders op het toernooiveld.

Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen: 27 en 28 augustus
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>