Middeleeuws dorpsfeest in kloosterdorp Aduard bij Groningen

provincie-groningen[1]Zaterdag 19 september beleeft het kloosterdorp Aduard (gemeente Zuidhorn), ten westen van Groningen, een groot dorpsfeest in middeleeuwse sferen met muziek, theater, catering, wandelen en een markt met streekproducten. Ooit stond er een klooster in Aduard: het grootste cisterciënzer klooster van Noordwest-Europa (de bakermat van de Rijksuniversiteit Groningen), deels als Aduardkapel terug te vinden in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Door het dorp komt een twee kilometer lange wandelroute rond wat ooit kloosterterrein was. Op de route staan zeven kunstwerken en informatieborden. Op een aantal plaatsen staan digitale zuilen waar je met je smartphone kunt inloggen en het klooster digitaal tot leven kan roepen: onder de noemer ‘het Nieuwe Wonder van Aduard’ verschijnen er beelden van het klooster die zo’n 800 jaar terug in de tijd gaan. Om 11.00 uur start op het Martinikerkhof in Groningen de kloostertocht naar Aduard, met 200 wandelaars als monniken en pelgrims verkleed, zang, theater en muziek in middeleeuwse sferen. De tocht van 13 kilometer eindigt op de Kaakheem in Aduard, waar om om 13 uur het dorpsfeest losbarst. Om 15.00 uur wordt ‘het Nieuwe Wonder van Aduard’ officieel geopend.

Lees ook:Dinsdag 20 oktober: 815e Zuidlaardermarkt
Lees ook:Zuidlaardermarkt 2009
Lees ook:Noorderzon Performing Arts Festival Groningen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival Nijmegen
Lees ook:Verdronken eiland bij Schiermonnikoog gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>