Openingsweekend Texel 600 jaar stad

IMG_20160602_124121Donderdag 26 maart viert Texel haar 600e verjaardag als stad. In 1415 kreeg het ‘lant van Texsel’ stadsrechten van graaf Willem VI van Holland, Zeeland en Henegouwen. Texel is het grootste Waddeneiland met zeven karakteristieke dorpen, maar qua oppervlakte ook de grootste stad van ons land.

Texel begint haar verjaardagsfeest met een spetterend openingsweekend in het centraal gelegen Den Burg. Donderdagmiddag herleven de Middeleeuwen op de Groeneplaats: onder de klanken van middeleeuwse muziek wordt Graaf Willem VI ontvangen. ’s-Avonds presenteren de dorpskernen zich, zingen alle koren samen met een mistery guest Texelse liederen en is er een concert van alle Texelse fanfares samen. Vrijdag- en zaterdagavond is op dit plein het grote openingsfeest met Kayak en de rockopera ‘Cleopatra’, zaterdag met Caro Emerald (tickets: zie website). De maanden daarna staat de eilandkalender vol uiteenlopende activiteiten, zoals dorpendagen, muziekfestivals, een expositie, aanbiedingen van Texelse producten, sport en fietstochten.

Lees ook:De Zestig van Texel: hardlopen op tweede paasdag
Lees ook:Zaterdag 13 augustus op Texel: HavenVIStijn in Oudeschild
Lees ook:Meierblis: vreugdevuur op Texel op 30 april
Lees ook:Ronde om Texel 2014
Lees ook:Struûn Texel 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>