Ronde om Texel 2014

IMG_20160602_124121Zaterdag 28 juni vindt de 37e editie plaats van de Ronde om Texel, ‘s werelds grootste Catamaran Race, de ‘Mount Everest onder de zeilwedstrijden’. De afgelopen twee jaar moest de Ronde van Texel vanwege een krachtige storm van zaterdag naar zondag worden verzet, maar dit jaar zien de voorspellingen er goed uit. De Ronde om Texel heeft zich binnen Nederland ontwikkeld tot een van de weinige publieksevenementen op het gebied van wedstrijdzeilen. Hoofdsponsor Zwitserleven heeft afgehaakt, maar de Texelse bedrijven hebben de handen ineen gesloten en ervoor gezorgd dat de Ronde – in afgeslankte vorm – toch doorgaat.

De eerste wedstrijden worden woensdag gezeild. Het publiek kan de start en de finish perfect volgen vanaf het strand. De startlijn ligt vlak voor de kust; het gereedmaken van de boten, via de sterke branding het water opgaan en de massale start van honderden boten vormen een spectaculair schouwspel. Na de start kan het publiek op het strand genieten van live muziek en lekker eten en drinken. Na circa drie uur komen de eerste zeilboten weer in het zicht van de finish. Ze worden feestelijk binnengehaald en ‘s avonds gehuldigd. Voorafgaand aan de Ronde om Texel zijn er drie dagen alvast Catamaran Races. Daarnaast is er donderdag tot en met zaterdag Xtreme Kitesurfen en op zaterdag het Open NK marathon windsurfen (kwalificatie op vrijdag).Donderdag en vrijdag is er een recreatieve tocht.

Lees ook:Ronde om Texel verzet naar zondag vanwege harde wind
Lees ook:Zeilweek en Ronde om Texel 2011
Lees ook:Zwitserleven Ronde om Texel
Lees ook:Delta Lloyd Gate Race voor kust Hoek van Holland
Lees ook:Leiden Schemerstad 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>