Wageningen viert 750 jaar stadsrechten

Woensdag 12 juni 2013 viert Wageningen dat het exact 750 jaar geleden stadsrechten kreeg. Dat wordt gevierd met een vijf dagen durend verjaardagsfeest: het Spektakel Wageningen 750 (of W750). Rondom theater Junushoff, Duivendaal, Hof van Wageningen en het Plantsoen verrijst het  parkachtige festivalterrein, met een programma voor jong en oud: muziek, theater, attracties, sport, kermis, film, activiteiten, drankjes en hapjes. Woensdag wordt de stadspoort onthuld, zingen 750 kinderen, treden Dj’s op verschillende podia op, is er straattheater en begint de kermis. Donderdag is de buurt- en burendag, vrijdag de reünie Weerzien in Wageningen.

Hoogtepunt van de feesten wordt zaterdag 15 juni: vanaf 14.00 uur trekt de historische optocht De Loop der Tijden rond. Om 15.30 uur begint het internationaal kleding-, eet- en muziekfestival Festival City of Cultures. De dag wordt om 23.00 uur afgesloten met vuurwerk. Zondag wordt afgesloten met het grootste Kinderpartijtje van Gelderland, met de 31e editie van het LEEFfestival, een jaarlijks terugkerend straattheaterfestival.

Lees ook:Hellevoetsluis Zeehelden Weekend
Lees ook:Doesburg Binnenste Buiten 2013
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde
Lees ook:Doesburg Binnenste Buiten 2011
Lees ook:Burendag, kom in actie voor je buurt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>