Bloemencorso Lichtenvoorde

Het Bloemencorso van Lichtenvoorde (in de Achterhoek) is het op één na grootste dahliacorso ter wereld, dat iedere tweede zondag van september plaatsvindt. Zondag 14 september 2008 vertrekt het 79e bloemencorso om 14.00 uur vanaf het tentoonstellingsterrein (editie 2013: klik hier). Een evenement, waarop duizenden mensen  afkomen, met drie dagen feest in Lichtenvoorde. Kermis, dansen in alle horecagelegenheden en nog veel meer. Vanaf 12.00 uur begint het voorprogramma met kermis in de binnenstad en straattheater en showkorpsen voor het gemeentehuis.


 

Na de optocht staan de corsowagens op het corsoterrein ‘De Swite’: dat gaat om 16.30 uur open voor het publiek. Vanaf 19.00 uur is het dansen geblazen in de horecagelegenheden. Maandagochtend zijn de prijsuitreikingen, zijn de wagens van 12.00 tot 22.00 uur te bezichtigen, vanaf 10.00 uur is er vogelschieten, kermis en dansen in de horeca. Dinsdag is de grote jaarmarkt, kermis, dansen en om 22.00 uur wordt het driedaagse feest afgesloten met groot vuurwerk.

Zie ook: Bloemencorso Eelde en Zundert.

 

 

Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2014
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2010
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2013
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2012
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2011

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bloemencorso Lichtenvoorde

  1. Pingback: Bloemencorso Zundert | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>