Intocht Napoleon in Hellevoetsluis

Zaterdag 1 oktober 2011 komt Napoleon aan in Hellevoetsluis: dan wordt een deel van de ‘route imperiale’ nagespeeld. Op 4 oktober 1811 bracht de keizer onverwachts een bezoek aan het vestingstadje. Zaterdag komt hij om 12.00 uur met een sloep de haven van Hellevoetsluis binnen geroeid. Daarna loopt hij met de burgemeester door het stadje, inspecteert de verdedigingswerken en de Droogdok, die hij zelf mogelijk maakte en molen ‘De Hoop’.

Speciaal voor dit Napoleonjaar organiseert het museumplatform Hellevoetsluis allerlei activiteiten. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen van een half uur. Voor kinderen is er een speurtocht. Vanaf kazerne Haerlem starten rondvaarten door de vestinggracht tussen 13.00 en 16.00 uur en ’s avonds om 20.00 uur. Van 19.00 tot 23.00 uur wordt de museumnacht gehouden, als afronding van het museumjaar 2011. Alle musea in Hellevoetsluis zijn gratis open, net als de kazerne Haerlem: daar is een expositie te zien. Een speciaal item deze avond is een film van een onderwateropname van de kademuren, gemaakt om de staat van de muren te beoordelen. Over de wallen is een speurtocht uitgestippeld: met een zaklamp moten speurders verstopte letters zien te vinden.

Lees ook:Prins Willem-Alexander heropent Vesting van Hellevoetsluis
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis – 18 t/m 20 augustus
Lees ook:Rotterdam: Museumnacht 010 op zaterdag 4 maart
Lees ook:Woensdag 2 april: Museumkidsdag
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>