Ticket for Tibet: Nederlandse topbands

Het Ticket for Tibet Festival vindt dit jaar voor de 3e keer plaats: na twee maal in het Brabantse Best nu op de Amsterdamse NDSM werf. Op zondag 20 april treden van 11.00 tot 23.00 uur bekende Nederlandse bands op, met als doel geld in te zamelen voor de campagne voor een vrij Tibet. Door de grote media-aandacht voor de bezetting van Tibet en door de verhuizing naar Amsterdam verwacht de organisatie veel publiek. Naast het festival komt er een single uit: ‘Als je ooit eens terug kan’, opgenomen door leden van verschillende bands die zondag optreden. De opbrengst gaat naar drie gevluchte Tibetaanse nonnen, die jarenlang in gevangenschap werden gemarteld. De single is te koop in de winkel; de videoclip is te zien op YouTube.

Op het festival treedt een groot aantal bands op, zoals Blof, Racoon, Moke, The Scene en Peter Pan Speedorock. Naast muziek is er een Tibet dorp met Tibetaanse muziek, dans, lezingen en gerechten. De Tibetanen kennen een cultuur van mededogen en geweldloosheid. Zo’n 60 jaar geleden werden ze uit hun land verdreven. Het Chinese leger deed een gewelddadige inval, vernietigde culturele kenmerken zoals kloosters, vermoordde inwoners en houdt Tibet sindsdien in een ijzeren greep. Veel Tibetanen, zoals de geestelijk leider Dalai Lama, verblijven al 60 jaar in het buitenland. Door de Olympische Spelen in China is de aandacht voor Tibet groot. Kaartjes zijn online te koop voor € 17,50; aan de kassa op de dag zelf € 22,50.

Lees ook:Dalai Lama in Sportpaleis Ahoy
Lees ook:Olympische Spelen, China en Tibet: protest groeit
Lees ook:Namasté Earthdance Weekend Amsterdam
Lees ook:Huntenpop Festival Ulft
Lees ook:Huntenpop Festival Ulft: vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>