Den Haag in de ban van concert Bruce Springsteen, dinsdag op het Malieveld

IMG_20161012_123549Den Haag loopt warm voor het concert van Bruce Springsteen op dinsdag 14 juni op het Malieveld. Samen met The E Street Band komt hij met The River Tour 2016 naar de Hofstad: het enige concert dat de rockster dit jaar in Nederland geeft. Afgelopen donderdag posteerden de eerste fans zich al voor de hekken van het festivalterrein om dinsdag zeker te zijn van een plekje vooraan. Het openluchtprogramma begint om 18.00 uur, het hoofdconcert om 19.30 uur. Het weer ziet er niet best uit; de organisatie vraagt geen paraplu’s mee te nemen, maar regenpakken en poncho’s.

Bezoekers moeten rekening houden met extra reistijd. Het concertterrein gaat al om 15.00 uur open, dus alle reden om ruim op tijd ernaartoe te gaan, maar ook na afloop wordt grote verkeersdrukte verwacht. Bezoekers wordt geadviseerd niet met de auto te komen. De Koningskade, de Bezuidenhoutseweg, de Prinsessegracht, de Laan van Nieuw Oost-Indië en de Boslaan worden voor het verkeer afgesloten, om de uitstroom van concertbezoekers veilig te laten verlopen.

Alle 67.500 tickets zijn uitverkocht, maar ik stel me voor dat je buiten het terrein, langs de bosrand, ook van het concert kunt genieten. Er staan gigantisch veel hekken: veel te zien zal er niet zijn, maar te horen vast wel. Ik herinner me een foto uit de jaren ’80 van mensen in de voormalige DDR, die in Oost-Berlijn op straat stonden te luisteren naar een popconcert van David Bowie op het plein voor de Reichstag in West-Berlijn. Door de Muur konden ze niet dichterbij komen, maar op die manier waren ze ‘toch een beetje erbij’. Zelf deed ik dat ooit met een gratis concert van Gare du Nord in het Amsterdamse Bos. Het was stervensdruk en daar had ik geen zin in, maar vanaf een bankje een stuk verderop kon ik alles prima volgen.

Lees ook:Markt Breda te klein voor TROS Muziekfeest
Lees ook:The Elvis Concert 2014 in Melkweg Amsterdam en Effenaar Eindhoven
Lees ook:Prinsen –en prinsessendag op paleis Het Loo
Lees ook:Naked, fototentoonstelling bij Heden in Den Haag
Lees ook:Paul Citroen nog één week in Zwolle te zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>