Amersfoortse Havendagen

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Zaterdag 28 en zondag 29 juni bruisen de Eemhaven en het Eemplein in Amersfoort van de activiteiten, tijdens de Amersfoortse Havendagen. In en om de historische haven is van alles te doen voor jong en oud: markten, muziek, sport, oude ambachten, theateracts en kindervertier, terwijl historische schepen liggen te pronken in de haven. Het weekend begint zaterdag met de Drakenbootrace, zondag moeten deelnemers hun krachten bundelen tijdens Tjalktrekken om de 22 meter lange tjalk ‘De Roode Kaat’ zo snel mogelijk langs de steigers van de Eem te trekken.

Op de kades van de Eemhaven willen accordeonspelers het wereldrecord ‘Langste lint van Accordeonspelers’ proberen te breken. Op het Eemplein komt een Theater- en Muziektent met workshops, kindervoorstellingen en Dj’s. Koren en lopende theateracts moeten het publiek aan wal zien te vermaken, je kunt eigen bootjes bouwen, meedoen aan activiteiten op het water, flaneren langs de markten of een terrasje pikken. Het gloednieuwe kunstengebouw Eemhuis is net officieel geopend en opent haar deuren voor het publiek.

Lees ook:Goudse Havendagen gaan toch door
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht
Lees ook:Almelose Havendagen
Lees ook:Eemhaven Festival Amersfoort – vrijdag 18 t/m zondag 20/8
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>