Oktoberfeest Sittard 2013

Vrijdag 11 tot en met woensdag 16 oktober 2013 staat de binnenstad van Sittard voor de negende keer in het teken van Oktoberfeest Sittard (2014: klik hier). Het is het grootste najaarsfeest van het zuiden, al is Sittard al lang niet meer de enige plek in Limburg met een Oktoberfeest. Ook Arcen, Weert, Venray, Schimmert, Stein, Landgraaf en Valkenburg hebben de Beierse traditie ontdekt. In Sittard staan vier grote feestpaviljoens in Duitse stijl, elke avond is er een live muziekprogramma en er is kermis met zestig attracties, kindervertier, een parade, Rimpelpop en vuurwerk.

Op vrijdag 11 oktober trekt de Oktoberparade door de binnenstad: een bonte stoet in ‘dirndl en lederhose’, met fanfares en harmonieën, verlichte praalwagens, oude tractoren, artiesten en Miss Oktoberfeest 2013. Zondag 13 oktober is een extra grote Oktober koopzondag en vindt het internationaal Schutters- en Gildetreffen plaats. Maandagmiddag is speciaal voor ouderen: Rimpelpop. Woensdagmiddag is gereserveerd voor de jeugd. Woensdagmiddag is in het Paulaner Stube Paviljoen het Internationaal Wienertreffen. Het feest wordt woensdag afgesloten met de grote Oktober Sparkles vuurwerkmusical.

Lees ook:Oktoberfeest Sittard 2014
Lees ook:Oktoberfeest Sittard 2012
Lees ook:SBS 6 Kerstparade 2011
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2016: thema Flowers & Fashion
Lees ook:SBS 6 Kerstparade 2012 trekt door Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>