Paaspop in Zieuwent, Den Hout en Hoorn

Rond Pasen vinden ieder jaar verschillende popfestivals plaats (2015: klik hier). De meest bekende is Paaspop Schijndel, maar er zijn er meer, zoals in Zieuwent, Den Hout en Hoorn. Paaspop Ziewent (bij Lichtenvoorde in de Achterhoek) vindt plaats van zaterdag 30 maart tot en met maandag 1 april. Het festival wordt helemaal door vrijwilligers gerund; de opbrengst gaat naar lokale initiatieven. Traditioneel wordt op zondagavond om 20.00 uur een paasvuur ontstoken: een oud paasgebruik in Gelderland en Overijssel.

Of dat dit jaar kan en mag, hangt ervan af hoe het weer is: de natuur is kurkdroog en her en der hebben autoriteiten het ontsteken van paasvuren al verboden. Er is geen camping op het festivalterrein, maar er staan campings in de buurt. Een derde paaspopfestival is er plaats in het Brabantse Oosterhout: Paaspop Den Hout, zaterdag 30 en zondag 31 maart. Dit festival is al ruim twintig jaar een begrip in de provincie, dit jaar met onder meer Rowwen Hèze en Miss Motreal. Het Noord-Hollandse Hoorn biedt op paaszondag van 15.00 tot 01.00 uur Paaspop Hoorn, met onder Meer Lange Frans.

Lees ook:Paaspop 2012: Schijndel, Ziewent, Den Hout en Hoorn
Lees ook:Paaspop 2015 Schijndel, Den Hout en Ziewent
Lees ook:Paaspop in Schijndel en elders in Nederland
Lees ook:Paaspop 2011
Lees ook:Popfestivals, dance events en jazz tijdens paasweekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>