Paaspop 2011

Tijdens het paasweekeinde vinden traditioneel op verschillende plekken in het land popfestivals plaats. De grootste en meest bekende is Paaspop Schijndel (tussen Den Bosch en Eindhoven). Vrijdag 22 tot en met zondag 24 april 2011 vindt dé opening van het festivalseizoen plaats, met meer dan honderd acts uit binnen –en buitenland (2013: klik hier). Het festival vond in 1978 voor het eerst plaats in het inmiddels verdwenen gemeenschapshuis ‘D’n Herd’ en tegenwoordig op festivalterrein ‘De Molenheide’, zo’n 10 km onder Den Bosch.  

 

Er staan vijf circustenten: de topacts zijn op de ‘Mainstage’ te vinden, hard core bij ‘Masters of Rock’, dansmuziek in de dansarena ‘Extrema’, theatrale verrassingen in de Theatertent en in de ‘Restolounge’ worden naast catering ook muzikale verrassingen geserveerd. Op Paaspop staan bekende namen als Alain Clark, Anouk, Blöf, Golden Earring, Guus Meeuwis, Miss Montreal, Van Velzen en Waylon. De camping is open vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur.

 

Maar er zijn meer popfestivals, zoals Paaspop Ziewent (bij Lichtenvoorde in de Achterhoek) op zaterdagdag 23 en zondag 24 april vanaf 20.00 uur en maandag 25 april vanaf 12.00 uur. Het festival vindt plaats in samenwerking met 3voor12, het popplatform van de VPRO. Twee winnaars van de 3FM awards zijn erbij: Guus Meeuwis en Go Back to the Zoo. Zondag wordt vlakbij het festivalterrein om 20.00 uur een paasvuur ontstoken. Er is geen camping op het festivalterrein, maar er staan campings in de buurt.

 

Bij het Brabantse Oosterhout vindt Paaspop Den Hout plaats op zaterdag 23 april vanaf 20.00 uur (met onder andere Golden Earring en Memphis Maniacs) en zondag 24 april vanaf 15.30 uur (met onder andere Jan Smit en WC Experience: al meer dan 19 jaar een begrip in de provincie). Op nog lokaler niveau zijn kleinere popconcerten te bezoeken, zoals op zondag 24 april in Schermerhorn (Noord-Holland).

Lees ook:Paaspop Schijndel, opener festivalseizoen
Lees ook:Paaspop 2012: Schijndel, Ziewent, Den Hout en Hoorn
Lees ook:Paaspop 2015 Schijndel, Den Hout en Ziewent
Lees ook:Paaspop in Schijndel en elders in Nederland
Lees ook:Paaspop in Zieuwent, Den Hout en Hoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>