Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte


Woensdag 22 tot en met zondag 26 augustus 2012 vindt in Raalte de 61e editie plaats van het Sallands oogstfeest Stöppelhaene, een van de grootste, mooiste en leukste festivals van Oost-Nederland (2013: klik hier). Het is een oud gebruik: een oogst-dankfeest aan het eind van de roggeoogst. Met een unieke oogstcorso, braderie, straattheater, de Boerendag, kermis, de houthakkersshow, de Trekkerslep, het Bloazersfestival, dans en muzikaal vertier. De meeste activiteiten zijn gratis. Donderdag vindt het Oogstfeest plaats, met folklore en tradities. Daarna trekt vanaf 14.00 uur het Oogstcorso door de straten.

 

Typisch voor Stöppelhaene zijn de straat- en gevelversieringen met allerlei oogstproducten. Na het corso is de prijsuitreiking voor de fraaiste corsowagens en de mooiste straatversieringen. Vrijdag is het Boerendag op de Domineeskamp, is het centrum het domein van de Parijse markt (ook op zaterdag) en van straatartiesten, de Kinderolympiade in de Feestfabriek en de Viswedstrijd. Zaterdag vindt het Bloazersfestival plaats, de Oldtimertoertocht en de finale van de Trekkerslep: sleepwedstrijden met tractoren. Daarnaast is er vijf dagen een uitgebreid muzikaal programma, met onder meer Gers Pardoel, Racoom, Di-rect, Ilse de Lange, Monique Smit, Wolter Kroes en Mooi Wark. Zondag is de Stöppenhaene Culianir Outdoor.

Lees ook:Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Sallandse oogstfeest Stöppelhaene 2011 Raalte
Lees ook:Stöppelhaene – Sallandse oogstfeesten in Raalte
Lees ook:Sallandse oogstfeest Stöppelhaene Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>