Sallandse oogstfeest Stöppelhaene 2011 Raalte

Woensdag 24 tot en met zondag 28 augustus 2011 vindt in Raalte de 60e editie plaats van het Sallandse oogstfeest Stöppelhaene (2013: klik hier), volgens de website ‘een van de grootste, mooiste en leukste festivals van Oost-Nederland’. Het is een oud gebruik: een oogstdankfeest aan het eind van de roggeoogst. Met een uniek oogstcorso, braderie, straattheater, de Boerendag, kermis, de houthakkersshow, de trekkerslep, het Bloazersfestival, dans en muzikaal vertier. De meeste activiteiten zijn gratis.

 

Donderdag tot en met zaterdag staat de braderie in het centrum. Donderdag vindt het Oogstfeest plaats, met folklore en tradities die verbonden zijn aan de roggeoogst. Daarna trekt vanaf 14.00 uur het Oogstcorso door de straten. Vrijdag vindt de Boerendag plaats, met de Sallandse Boerenmarkt, het NK Stokdorsen en de Kinderolympiade. Zaterdag vindt het Bloazersfestival met twaalf dweilorkesten plaats. Tractorliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Trekkerslep: sleepwedstrijden met tractoren. Typisch voor Stöppelhaene zijn de straatgevelversieringen met allerlei oogstproducten. In het kader van het 60-jarig jubileum is zondag voorhet eerst een wandeltocht van 6 kilometer uitgestippeld door de feestelijk versierde straten. Daarnaast is er iedere avond muzikaal vertier op het Stöppelveld, met onder meer Guus Meeuwis, Within Temptation, René Schuurman en Ronnie & z’n Rakkers op donderdag en Normaal en Lee Towers op zondag.

Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Sallandse oogstfeest Stöppelhaene Raalte
Lees ook:Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene – Sallandse oogstfeesten in Raalte
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>