Ziggo Dome – de nieuwe poptempel in Amsterdam

IMG_20160605_184346Zondag 24 juni opende de Ziggo Dome; de nieuwe poptempel in Amsterdam en buurman van de ArenA. In 2010 werd met de bouw begonnen. De concertzaal kan rum 17.000 bezoekers herbergen en moet de beste akoestiek van Nederland krijgen. De zaal opende met een bijna uitverkocht concert van Marco Borsato, die er zijn Dichtbij-tour mee afsloot en de zaal een paar dagen geleden met een try-out voor tienduizend man uitprobeerde.

‘Welkom in de mooiste en meest complete zaal van het land’, zei hij. ‘Ik beloof dat ik hier weer terug kom, als het aan mij ligt, sta ik hier ieder jaar.’ Op de agenda staan inmiddels onder meer: Pearl Jam (26 en 27 juni), Madonna (7 en 8 juli), Lady Gaga (17 en 18 september) en Lionel Richie (6 oktober). Naast concerten biedt Ziggo Dome ook plaats aan galadiners, tv-shows, musicals en sportevenementen, zoals 25 en 26 augustus de Amsterdam Icehockey Cup 2012. De dome, naar een ontwerp van het architectenbureau Benthem Crouwel, is een zwarte doos, met aan de buitenzijde een videomuur van 840.000 led-lampjes. In de zaal kunnen 7.500 bezoekers staan en op de twee ringen zijn 8.700 zitplaatsen. De zaal is intiemer dan Gelredome in Arnhem (34.000), maar groter dan Ahoy Rotterdam (15.000) en buurman Heineken Music Hall (9.000).

Lees ook:Concert 5 jaar Ziggo Dome met Marco Borsato & Friends te zien op Kanaal 13
Lees ook:Ziggo Dome nummer vijf in de ranglijst van beste concertzalen ter wereld
Lees ook:Miley Cyrus in de Ziggo Dome
Lees ook:Beyoncé in Ziggo Dome Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Varekai’ in Ziggo Dome Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>