North Sea Around Town in Rotterdam

Van 6 tot en met 8 juli 2012 strijkt North Sea Jazz opnieuw neer in Ahoy Rotterdam, maar vanaf vrijdag 22 juni kan de havenstad alvast genieten van de 7e editie van het North Sea Round Town Festival (2014: klik hier). Het is de opwarmer van het North Sea Jazz weekend, een muzikale ontdekkingsreis en duurt tot en met zondag 8 juli.

Op verschillende locaties zijn ruim 200 concerten, maar ook lezingen, tentoonstellingen, masterclasses, jamsessies, straatoptredens en afterparty’s. Dit jaar krijgt het festival een Surinaams tintje. Enkele highlights: Alain Clark, Sabine Starke, Eric Vloeimans en The Impossible Gentlemen. Vrijdag 22 juni begint met de nationale Jazzdag en een openingsconcert door Ntjam Rosie op de Boompjes. Rotterdam is met deze jazzdag voor de twee keer het middelpunt van de (inter)nationale jazzwereld, met 25 showcases, gratis toegankelijk voor het publiek. De jazzdag vindt plaats in LantarenVenster, Hotel New York en Kantine Walhalla. Hoogtepunt is het Kid Dynamite Jazz Festival in Katendrecht: in de jaren ’30 en ’40 hét hart van de Rotterdamse jazz. Het festival is een ode aan tenorsaxofonist Kid Dynamite die tijdens de tweede Wereldoorlog ‘verboden jazz’ op de Kaap speelde.

Lees ook:North Sea Round Town 2014
Lees ook:North Sea Round Town 2015 in Rotterdam
Lees ook:Rotterdam North Sea Round Town
Lees ook:North Sea Jazz blijft tot zeker 2018 in Rotterdam
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2012 in Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>