Halfvastenoptocht Angerlo

Sinds Aswoensdag (de dag na carnaval) vasten de katholieken, als herinnering aan de veertig dagen die Jezus voor het Joodse Paasfeest vastte. Menigeen moet halverwege nieuwe moed verzamelen door te vieren dat de helft erop zit: het halfvastenfeest in het dorp Zeeland (ten zuidoosten van Oss) van 16 tot en met 19 maart. De Belgen kennen al langer hun eigen Halfvastenstoeten. Angerlo in de Achterhoek is de zuiderlingen een week vóór en organiseert zondag 11 maart 2012 de 13e Halfvastenoptocht.

 

Volgens de website is het ‘de moeder aller optochten’. Daarop is te lezen dat de 12e optocht om 13.00 uur van start gaat: wellicht een foutje (op de beginpagina wordt immers gesproken van de 13e keer), of de aanvangstijd van deze editie staat nog niet vermeld. De avond ervoor begint het Halfvastenweekend om 20.30 uur inde feesttent op het Wim Velsplein. In 1999 opperden drie carnavallisten uit Angerlo het plan om in Gelderland een soortgelijk te organiseren, dat al langer in het Brabantse plaatsje Zeeland bestond: de geboorte van het Halfvastenweekend van Angerlo. De ‘echte’ halfvastenfeesten zijn pas volgend weekend: op de kalender halverwege Pasen.

Lees ook:Herdenking Rudi van Dantzig
Lees ook:Alle pretparken openen deze week hun poorten
Lees ook:Maffe Marathon Bijenkorf
Lees ook:Halfvastenfeesten – halverwege de vastentijd even de teugels laten vieren
Lees ook:Halfvasten feesten Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>