De Ideale(n) Nachtmis Amsterdam 2011

IMG_20160511_184104Tijdens kerstnacht, zaterdag 24 december 2011, is de Amsterdamse Stadsschouwburg opnieuw omgetoverd tot ‘theaterkathedraal’, om een alternatief te bieden voor de gangbare nachtmis: ‘De Ideale(n) Nachtmis’. Menigeen spoedt zich de nacht voor kerstmis naar de plaatselijke kerk. In plaats van eet –en drinkgelagen, pakjes onder de kerstboom en de jaarlijkse samenkomst in de kerk, presenteert Urban Mith & Stadsschouwburg een theatrale terugblik op de mooie en lelijke momenten van het afgelopen jaar.

 

‘We gooien heilige huisjes omver en delen het brood met Steve Jobs, Osama Bin Laden, Muamar Gaddafi en Amy Winehouse’, meldt de aankondiging. De avond biedt muzikale performances, gepeperde meningen, omstreden idealen en een vrolijke noot. Mathilde Santing zingt songs van Amy Winehouse.

Lees ook:De Alternatieve Nachtmis in Amsterdam
Lees ook:Op kerstavond zitten de kerken heel even bomvol
Lees ook:Kerstnacht 2011 in Nederland
Lees ook:Documentaire Herman Brood 10 oktober in première in Zwolle
Lees ook:Naar de nachtmis? Entreekaartje nodig!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>