Documentaire Herman Brood 10 oktober in première in Zwolle

Programmalijn Sterke stedenZaterdag 10 oktober gaat in theater de Spiegel in Zwolle een documentaire over Herman Brood in première: ‘Kunst … Begin drrr niet aan‘, een uitspraak van de in Zwolle geboren kunstenaar (1946-2001) zelf. Jarenlang lag er 50 uur beeldmateriaal in een kluis, die kunstvriend Ivo de Lange van Brood maakte tussen 1992 en 2000, toen de hoogtijdagen van Herman Brood als muzikant voorbij waren.

Hij was toen vooral actief en als schilder en werkte regelmatig in Zwolle in het atelier van Ivo de Lange. Op aandringen van Brood zelf volgde De Lange hem met de camera. De Enschedese Filmmaakster Gwen Jansen maakte een selectie uit de nooit eerder vertoonde intieme privé-opnamen die tot voor kort in een kluis lagen die na de dood van Brood nooit is geopend. Naast archiefbeelden komen mensen aan het woord die Brood van dichtbij hebben meegemaakt. ,zoals zijn weduwe, zijn moeder, zijn manager, Ivo de Lange, kunstenaar Rob Scholte en een aantal muzikanten.

Lees ook:Zwolle krijgt permanent Herman Brood-museum
Lees ook:Steptocht door Zwolle ter herinnering aan Herman Brood
Lees ook:‘Unknown Brood’ op zaterdag 19 november in première op de IDFA
Lees ook:Vogelaars massaal naar Zwolle voor zeldzame sperweruil
Lees ook:‘Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert’ bij de IDFA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>