Tong Tong Fair 2011 in Den Haag

IMG_20161012_123549Woensdag 25 mei tot en met zondag 5 juni 2011 vindt op het Malieveld in Den Haag de 53e editie plaats van de Tong Tong Fair: voorheen  de Indische Pasar Malam Besar en de grootste ter wereld (2013: klik hier). Stichting Tong Tong zet zich in voor de Indische (Euraziatische) cultuur waarin Oost en West samenkomen. Dat ontstond meer dan vierhonderd jaar geleden en is een van de oudste mengculturen ter wereld. Een voorbeeld zijn de Indieguerillas: een grote hit in Indonesië en de rest van Azië. Op Tong Tong tonen de Indieguerillas kunstwerken, ‘Looking Food’, die tijdens een ‘residency’ van drie maanden in Den Haag zijn gemaakt. In dat werk wordt de beeldtaal uit de Wajang traditie gecombineerd met die van de Pop Art.

 

De Tong Tong Fair is een mixvan cultureel festival, beurs en eten, in een archipel van tenten. Op het Malieveld staat de Grand Pasar met het Indinesië Paviljoen, de Eetwijk met restaurantjes en waroengs en het Internationale Tong Tong Festival: een cultureel programma rond de mix van Oost en West, met lezingen, workshops, muziek –en dansvoorstellingen, toneelproducties en kookdemonstraties. De Tong Tong Fair is iedere dag open van 12.00 tot 22.00 uur.

Lees ook:Haagse Pasar Malam heet nu Tong Tong Fair
Lees ook:Nog tot en met zondag 7 juni: de Tong Tong Fair in Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2012 in Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2014 op Malieveld Den Haag
Lees ook:Haagse Pasar Malam Besar grootste ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>