Haagse Pasar Malam heet nu Tong Tong Fair

IMG_20161012_123549Donderdag 21 mei 2009 opent de 51e Tong Tong Fair, die tot en met maandag 1 juni op het Malieveld in Den Haag staat (editie 2013: klik hier). Het beroemde Indische evenement heette tot en met vorig jaar Pasar Malam Besar: een internationaal bekende naam, maar volgens directeur Ellen Derksen niet meer van deze tijd. Pasar malam betekent volgens het woordenboek een nostalgische Indonesische markt, maar de markt biedt vandaag de dag veel méér dan dat, zoals theaterprogramma’s, exposities en Aziatische kunstwerken. Tong Tong verwijst naar organisator Tong Tong, de oudste Indische culturele stichting in ons land.

 

De Tong Tong Fair is het grootste Euraziatische festival ter wereld: volgens de website ‘een zinnenprikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn samen, in een archipel van tenten. Oost en west komen in allerlei varianten samen; de Indische (of Euraziatische) cultuur is een van de oudste mengculturen ter wereld. Het Tong Tong Festival is het culturele onderdeel: in vijf theaters treden artiesten, auteurs en wetenschappers op. Er zijn dagelijks lezingen, workshops, muziek -en dansvoorstellingen, toneelproducties en kookdemonstraties.

Lees ook:Tong Tong Fair 2011 in Den Haag
Lees ook:Haagse Pasar Malam Besar grootste ter wereld
Lees ook:Tong Tong Fair 2012 in Den Haag
Lees ook:Nog tot en met zondag 7 juni: de Tong Tong Fair in Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2010 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Haagse Pasar Malam heet nu Tong Tong Fair

  1. Pingback: Eropuit op Hemelvaartsdag | Eropuit

  2. Pingback: Eropuit met Pinksteren 2009 | Eropuit

  3. Pingback: Pasar Malam 2009 in Maastricht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>