Tijdens TEFAF – Jazz Maastricht Masters 2011

Met de TEFAF in de MECC is Maastricht één weekend het culturele hart van ons land. Een sterk jazzfestival en de belangrijkste kunstbeurs van de wereld maken dit weekend tot een hoogtepunt voor het culturele leven in Maastricht. Tijdens TEFAF biedt ‘de meest Bourgondische stad van Nederland’ extraatjes (2014: klik hier): winkeliers, galeries en culturele instellingen vrolijken de binnenstad op met speciale (etalage)presentaties. Dit jaar is het thema van de TEFAF Parade ‘Licht’, in lijn met de zevenjaarlijkse pelgrimage, de Heiligdomsvaart die begin juli in Maastricht plaatsvindt.

 

Tijdens de kunstbeurs zijn er in de stad allerlei theatervoorstellingen, en concerten van het Euroregionaal Opera –en Muziektheaterfestival en van Jazz Maastricht. Vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2011 vindt de 9e editie plaats van het Jazz Maastricht Masters Festival in Theater aan het Vrijthof. Het lukte de organisatie om voor dit festival grote internationale namen naar de Limburgse hoofdstad te halen. Daarnaast treden er Nederlandse en lokale talenten op. Vrijdag staat in het teken van soul en blues, onder meer met Bettye LaVette die dit jaar een Grammy Award won. Zaterdag komt Bobby McFerrin, bekend van ‘Don’t Worry, Be Happy’. Hij won in zijn leven maar liefst tien Grammy’s.

Lees ook:Masters of Jazz in Maastricht tijdens TEFAF
Lees ook:During TEFAF Maastricht 2012
Lees ook:During TEFAF in Maastricht
Lees ook:TEFAF Maastricht – tot en met zondag 19 maart
Lees ook:Maastricht: During TEFAF 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>