Folklore Feest en Jaarmarkt IJmuiden

Op koopzondag 26 september 2010 is er van 10 tot 17 uur in Stadscentrum IJmuiden een Jaarmarkt met Oude Ambachten en veel folklore. De toegang is gratis. Naast ambachtslieden lopen er in het centrum IJmuiden veel mensen in klederdracht rond en treden verschillende dansgroepen op, zoals Dansgroep De Boerenschots, de Westfriese Dansgroep Schagen en de Blokkerder Dansgroep (bron: persbericht).

 

Het programma bestaat uit Walsen, Polka’s en Boerendansen, afgewisseld door liedjes en voordrachten in het West-Fries. Vader en zoon Gageldonk uit Hellevoetsluis komen naar IJmuiden om hun kramen in te richten met modelspoortreinen, rails en toebehoren. Verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp richt een expositie Grootmoeders en Moeders Erfgoed in met alle nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse en andere Plaatjesalbums als Flipje Tiel, auto-, vliegtuig- , en schepenalbums.

 

Iedereen kan schoolherinneringen ophalen bij de vele oude Schoolplaten van Isings, Koekkoek en Jetses. Ook zijn veel Aap-Noot-Mies-spullen als leesplankjes en letterdoosjes enz. uit de tijd van Ot en Sien te bewonderen. Iedereen kan verzamelwaar mee naar deze stand meenemen om de waarde ervan te vernemen of het materiaal te verkopen. Er is een poppendokter, de ambachtelijke palingrokerij, de Tiffany glasbewerker en de bekende portret tekenares Ineke Ligtermoet, een imker, de bekende ambachtsman Dick Zwaan uit Spakenburg gaat visnetten breien en boeten en hij vervaardigt ook oude Zuiderzee bottermodellen. Er is er een oud- Hollandse poffertjeskraam, een suikerspin en een Oud Hollandse gebakkraam.

Lees ook:Braderie Hoofddorp op koopzondag
Lees ook:Museum van de 20e eeuw in Hoorn in de Krententuin
Lees ook:Zomermarkt Zandvoort
Lees ook:Aantal bezoekers kijkdagen boedel Pim Fortuyn groeit
Lees ook:Grote Boekenmarkt Haarlem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>