Zomerparkfeest 2010 in Venlo

Donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus 2010 vindt in Venlo voor de 33e maal het Zomerparkfeest (ZPF) plaats: het grootste meerdaagse gratis festival van Nederland. Het Julianapark is vier dagen lang het domein van vooral allerlei muziekgenres, maar ook van dans, theater, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Thema dit jaar is verleiding. ‘Stichting Zomerparkfeest wil actuele ontwikkelingen in kunst, cultuur en samenleving een podium bieden in de vorm van een festival en daarmee een inspiratiebron zijn voor de locale samenleving’, aldus de website.

 

De organisatie zet in op duurzaamheid en gelijke kansen voor iedereen en onderstreept de Milenniumdoelen van de VN. Materialen zijn recyclebaar en het festival is gratis en toegankelijk voor iedereen. Zo zijn er meer invalidentoiletten en is er een verhoogd podium voor rolstoelgebruikers en treedt de Congolese band Staff Benda Bilili op die voor het grootste deel bestaat uit muzikanten met polio. Dit jaar zet het festival extra in op politiek. Op het festivalterrein staan meerdere podia, een grote tent en een spiegeltent en doet daarmee een beetje denken aan de Parade. Het terrein is iedere dag open tot 02.00 uur. Donderdag gaat het terrein open om 19.00 uur, vrijdag om 17.30, zaterdag om 13.30 en zondag om 11.30 uur.

Lees ook:Zomerparkfeest en Vuelta-maandag Venlo
Lees ook:Venlo Zomerparkfeest
Lees ook:Officiële opening Podium de Vorstin Hilversum
Lees ook:Appelpop 2011 Tiel
Lees ook:Almelose Havendagen 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>