Zomerfestival in Tolhuistuin Amsterdam-Noord

IMG_20160505_154049De zomer in de Tolhuistuin staat voor de deur. Tot en met 1 augustus ‘vonkt de sprookjesachtige bomentuin ieder weekend van activiteit en ontspanning’, meldt het persbericht.  Op een groot scherm worden wedstrijden van het WK voetbal getoond. Vorig jaar ontdekten bijna 15.000 Amsterdammers de nieuwe plek. Het verborgen park in Amsterdam Noord is op zomeravonden een van die zeldzame plekken in de stad ‘waar alles vanzelf goed gaat’. De ingang is naast de pont (bron: persbericht).

Tussen de monumentale bomen staat een openluchtpodium, er ligt een houten dansvloer, er staan klauterbeelden, een potkachel, de bar is open, het eten is goed en overal is muziek. Buurtbewoners bouwen een schommelpaviljoen. Er hangen porseleinen gezichten aan de takken. Er is theater uit 1930, nieuwe mode uit Oud Noord, afvalamfibie uit de buurt, accordeons uit alle windstreken en Bibi Tanga & The Selenites komen funken in de tuin tijdens het Analog Africa weekend. Maar er is ook een wielertoer met artistieke hindernissen, alle grote wedstrijden van het WK voetbal op groot scherm en tijdens Table de Nuit loop je de creatievelingen van Noord tot 6 uur ’s morgens tegen het lijf. Programma: zie website.

Tweeënzeventig jaar was de Tolhuistuin niet toegankelijk voor publiek. Shell kocht in 1938 het hele terrein op, waar tot dan stevig werd gefeest, zette er hekken omheen en vestigde er haar bedrijf. Nu is de tuin weer open voor iedereen. In de villa’s rond de tuin zijn meer dan veertig creatieve bedrijven gevestigd die  met Paradiso en Stichting Cultuur aan het IJ meewerken aan Zomer in de Tolhuistuin. Het paviljoen, het opgetilde gebouw aan het IJ waarachter de tuin zich uitstrekt, wordt intussen verbouwd. In het voorjaar van 2011 gaat de Tolhuistuin definitief open en is er van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat altijd wat te doen. Deze Zomer in de Tolhuistuin is, behalve het warmste feest van Amsterdam, een proloog van wat er vanaf de grote opening in de Tolhuistuin te beleven valt.

Lees ook:De Kromhouthal wordt grootste huiskamercafé van Nederland voor uniek WK-evenement
Lees ook:Waar staan megaschermen tijdens Nederland-Duitsland
Lees ook:WK Voetbal op groot scherm bij Pathé
Lees ook:Samen naar het EK voetbal kijken
Lees ook:Over het IJ Festival Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>