Zaterdag 18 juni: Vlaggetjesdag Scheveningen

IMG_20160615_171115Zaterdag 18 juni beleeft Scheveningen voor de 69e keer Vlaggetjesdag, de dag die de komst van de Hollandse Nieuwe aankondigt. De haringvangst bestaat al eeuwen, maar Vlaggetjesdag sinds begin jaren ’50. Aanvankelijk werden de schepen op zaterdag voor Pinksteren gepavoiseerd (versierd). Op Tweede Pinksterdag lagen de boten in de haven te pronken en de dag erop voeren ze uit. Tegenwoordig komen de vissersboten rond Vlaggetjesdag terug van de haringvangst.

Voor visliefhebbers, maar ook voor iedereen die niet van vis houdt, is er in de Scheveningse Haven van alles te beleven: oude zeilloggers, rondvaarten, miniatuurschepen, demonstraties, oud-Hollandse kinderspelen, wedstrijden vis fileren en de grootste vistafel van Nederland. Verder zijn er proeverijen, is er een informatiemarkt en een bomvol podiumprogramma. Nieuw dit jaar is de Sea Salt Markt in de Eerste Haven met een foodcourt en nautische producten. muzikaal vertier. De dagen ervoor beleeft de Scheveningse Keizerstraat Vlaggetjesweek, met als thema ‘Graaitijd’: met concerten, culinair genoegen, workshops en op vrijdagavond het popfestival HipFest. Vlaggetjesdag is populair en trekt ieder jaar honderdduizenden bezoekers.

Lees ook:Vlaggetjesdag 2017 Scheveningen – zaterdag 17 juni
Lees ook:Vlaggetjedag 2015 in Scheveningen
Lees ook:Vlaggetjesdag 2014 in Scheveningen
Lees ook:Vlaggetjesdag Scheveningen 2012
Lees ook:Vlaggetjesdag 2013 in Scheveningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>