Sint Maarten Parade: hoogtepunt Sint Maarten Feesten in Utrecht

IMG_20160918_170000Woensdag 11 november is het Sint Maarten, wanneer kinderen met verkleed met lampionnen de deuren langsgaan en zingen in ruil voor snoep. Voor de stad Utrecht betekent Sint Maarten veel meer, want hij is de schutspatroon van de Domstad. Hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Het rood-wit in het stadswapen symboliseert deze daad. In Europa is Utrecht een van de bekendere Sint Maarten-steden, met van zaterdag 7 tot en met woensdag 11 november een vijfdaags stadsfeest (2016: klik hier). Een van de hoogtepunten is de Sint Maarten Parade op zaterdag 7 november, het begin van Winter Utrecht.

De parade vindt voor de vijfde keer plaats: een optocht met zelfgemaakte lichtsculpturen en lampionnen. De parade start zaterdag om 18.00 uur vanaf Museum Catharijneconvent en loopt via de Oudegracht, Stadsbuitengracht en Nieuwegracht terug naar het museum. Op het museumterrein is voor en na de parade van alles te beleven. Zondag is een vol programma met theater, muziek, rondleidingen, kinderprogramma, kerkelijke activiteiten en de Sint Maartensmarkt op de Stadhuisbrug. Op verschillende locaties zijn tot en met 11 november activiteiten. Op 11 november, het ‘echte’ Sint Maarten en trekken kinderen ‘s avonds zingend en bedelend om snoep van deur tot deur in veel Utrechtse wijken.

Lees ook:Sint Maartenfeesten in Utrecht
Lees ook:Sint Maartensfeesten 2017 in Utrecht
Lees ook:Sint Maartensfeesten Utrecht: zaterdag 5 t/m zondag 13 november
Lees ook:Sint Maarten stadsevenement in Utrecht
Lees ook:Sint Maarten – zingend langs de deuren in ruil voor snoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>