Historische Kaasmarkt sluit Woerdense Kaaszomerweken af

IMG_20160515_181231Zaterdag 22 augustus sluit de Historische Kaasmarkt de Woerdense Kaaszomerweken af (2016: klik hier). De eerste Kaaskoning en de 62e Jeugdkoningin van de Woerdense Vakantieweek bezoeken de markt. De Vakantieweek wordt op deze dag afgesloten met de VSB Familieavond en vuurwerk. De dag ervoor vindt in het tijdelijk Kaasmuseum aan de Molenstraat de Boerenkaaskeuring plaats, een spannend moment voor ‘zelfkazende boeren’.

Uit de wijde omgeving brengen zij hun beste kazen naar Woerden. Uit meer dan honderd kazen bepalen de keurmeesters wie er in welke categorie de beste kaas heeft aangevoerd. De winnende boeren krijgen hun prijzen zaterdag op de Historische Kaasmarkt. Alleen Woerden kent nog een Boerenkaasmarkt, waar al ruim een eeuw met handjeklap de aangevoerde boerenkaas wordt verhandeld. Speciaal voor de boerenkaaskeuring is het Kaasmuseum vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur geopend. Daarna sluit het museum en gaan de in bruikleen gegeven voorwerpen naar de eigenaars terug.

Lees ook:Woerden: Historische Kaasmarkt en de Woerdense Vakantieweek
Lees ook:Woensdag 6 juli opent de Edamse kaasmarkt
Lees ook:Gouda Kaasmarkt opent donderdag 2 april
Lees ook:Opening Kaasmarkt van Alkmaar 2015
Lees ook:Goede vrijdag: Maan opent Kaasmarkt 2016 Alkmaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>