‘Lang Leve de Club’ – viering 200 jaar Koninkrijk in Zwolle

IMG_20160524_150646Zaterdag 25 april staat Zwolle in het teken van 200 jaar Koninkrijk. In Zwolle staat het geboortehuis van Thorbecke, grondlegger van de Grondwet uit 1848. Onder het motto ‘Lang Leve de Club‘ komen circa zestig (sport) verenigingen, muziekgezelschappen en andere organisaties naar Park de Wezenlanden.

Zie ook: Koningsdag 2015 en Koningsnacht

Het publiek kan optredens bekijken en meedoen aan demonstraties en clinics. Ook in de binnenstad is van alles te doen: muziekoptredens, een foodtruckfestival op het Grote Kerkplein en een ‘koninklijke’ wandelroute dor de stad. De Zwolse dag is de vierde in een reeks van zes nationale evenementen om 200 jaar Koninkrijk te vieren.

Lang Leve de Club valt samen met de slotdag van de Nationale Sportweek. De koning en de koningin komen naar Zwolle, wonen het symposium ‘De toekomst van de club’ in het provinciehuis van Overijssel bij en bezoeken het festival in Park de Wezenlanden. Musea en winkels zijn open tot 19.00 uur.

Lees ook:Zwolle viert feest – rondvaart en huldiging PEC Zwolle
Lees ook:IJssculpturen Festival Zwolle
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Koningsspelen in Leiden
Lees ook:Nationale Sportweek 2015
Lees ook:Wielerklassieker Ster van Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>