Wielerklassieker Ster van Zwolle

IMG_20160602_125117Zaterdag 26 februari 2011 wordt voor de 51e keer de Ster van Zwolle verreden, ook dit jaar de openingsklassieker van het wielerseizoen. Voor het eerst prijkt de wedstrijd dit jaar als 1.2-wedstrijd op de internationale UCI-kalender: een upgrading van de Ster van Zwolle met meer continentale groepen, ook uit het buitenland. Om 12.00 uur geeft de Zwolse sportwethouder Gerrit Piek op het Grote Kerkplein het startschot en beginnen de renners aan de ruim 170 kilometer lange koers.

 

Het parcours loopt door Zwolle, Windesheim, Wijhe, Raalte (doorkomst rond 12.43 uur), Lemelerveld, terug door Zwolle, Dalfsen (14.00 uur), Ommen (14.19 uur), Nieuw Leusen (14.40 uur), Hasselt (15.03 uur), Genemuiden (15.13 uur), IJsselmuiden (15.29 uur), Kampen en langs Zalk terug in Zwolle. Bij de finish (rond 16.07 uur) op de Ceintuurbaan worden de renners opgewacht en gehuldigd door miss Yvonne Karst. De Ster van Zwolle is een niet meer weg te denken evenement in en rond Zwolle. Afgelopen november zag een reünieboek over de toen 50-jarige Ster van Zwolle het levenslicht.

Lees ook:Lente-editie Hanzetocht Kampen op zaterdag 11 april
Lees ook:Hanzetocht Kampen – eerste in reeks unieke seizoenwandelingen IJsseldelta
Lees ook:Tweede Hanzetocht Kampen op zaterdag 3 januari
Lees ook:Raalte zwaarbewaakt tijdens bezoek koningin aan oogstfeest
Lees ook:Kamper Ui(t)dagen 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>