Almere viert 30-jarig bestaan

project_1_101Dit jaar bestaat de gemeente Almere 30 jaar en dat wordt zaterdag 28 en zondag 29 juni gevierd in het centrum. Thema van het verjaardagsfeest is ‘verbinding’: een feest vóór en dóór Almeerders, bedrijven en instanties uit Almere en de gemeente zelf. Er zijn optredens op de Esplanada en de Grote Markt, een swingende dinnershow op het Belfort en dance op het Stationsplein. Zondag staat er op het Stadhuisplein een ‘Creative Market’, op het Forum een streekmarkt met producten uit de omgeving en op het Stationsplein een mode- en beautyshow. Op het Forum komt een grote kas met groene workshops, proeverijen en het kunstwerk ‘Vergeten groentes’. Op de Esplanade en de Grote Markt staan zondag WK-schermen om met elkaar naar Oranje-Mexico te kijken (bron: persbericht).

De eerste aanzet voor een nieuwe stad op de drooggevallen IJsselmeerpolder Zuidelijk Flevoland was in 1975. De eerste bewoners streken in 1976 neer in Almere-Haven en op 2 januari 1984 werd de eerste gemeenteraad van Almere geïnstalleerd. Oorspronkelijk was Almere, genoemd naar de vroegere naam van de Zuiderzee, opgezet als stad met meerdere kernen, maar dat beleid is gedeeltelijk losgelaten. Naast eengezinswoningen – het leeuwendeel van de woningen in de polderstad – komen er langzamerhand ook appartementenflats. Daarnaast zijn er inmiddels een aantal hoge kantoorkolossen verrezen, bijvoorbeeld achter station Almere CS. Het centrum van de stad breidt de laatste jaren sterk uit. In 2006 werd het eerste deel van het nieuwe centrum opgeleverd: Citymall Almere.

Lees ook:Woensdag 30 november bestaat Almere 40 jaar
Lees ook:Open Dag bij Brandweer Almere
Lees ook:Almere Haven Festival 2011
Lees ook:X-treme X-mas Almere
Lees ook:Almeerdaagse 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>