Dag van de Rondvaart – gratis varen in Amsterdam

Zondag 30 juni 2013 kan iedereen gratis een rondvaart maken door de grachten van Amsterdam. Bekende rederijen organiseren voor de eerste keer de Dag van de Rondvaart, van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf de kade van het marineterrein aan de Kattenburgerstraat vertrekken salonboten, sloepen, watertaxi’s en rondvaartboten.

Daarnaast zijn er standjes met informatie over de rederijen, rondleidingen op verschillende rondvaartboten, muziek (onder meer van het Kapiteinskoor) en kinderactiviteiten. Ruim 35 ondernemers zijn actief met rondvaarten; er werken meer dan duizend mensen. Jaarlijks maken 3 miljoen mensen een rondvaart tijdens een bezoek aan de hoofdstad.

Lees ook:Amsterdam herverdeelt vergunningen rondvaartboten: ‘slachting onder kleine rederijen’
Lees ook:Niki Terpstra krijgt zaterdag rondvaart door Amsterdam
Lees ook:Amsterdamse Marinedagen
Lees ook:Open Naturistendag: bloot lopen op zondag
Lees ook:Koning naar Oudewater voor viering 750 jaar stadsrechten

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Dag van de Rondvaart – gratis varen in Amsterdam

  1. Alex

    Elke zondag ochtend organiseren de dames van http://www.sloephurenamsterdam.biz ook eeen gratis hop on & off vaartje voor iedereen die wil. Er is plek tot de boot vol is en men kan als enkeling meedoen maar ook met een groepje of stel vrienden opstappen. Vaartje duurt ergens tussen 1,5 en 2 uur.

      /   Reply  / 
  2. Alex

    Of check http://www.boot-amsterdam.com . Die organiseren ook vaker gratis vaartjes, waaronder op Gay Pride en Koningsdag

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>