Sleepbootdagen Elburg

9220p162ha7vf71p5qh1f1vnrdjbp541[1]Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni vinden voor de 15e keer de jaarlijkse Elburger Sleepbootdagen plaats: ‘Elburg in de ban van de sleepboot’ (2015: klik hier). Vrijdag komen circa 30 historische sleepboten aan en meren aan in het oude haventje van Elburg; zaterdag is de eigenlijke feestdag. De meeste schepen kunnen ook van binnen worden bekeken. Publiekstrekker is de 20 meter lange stoomsleepboot De Roek, die in 1930 in Vlaardingen is gebouwd.

Zaterdag is er rond de hele haven tot in de historische binnenstad van het Hanzestadje een grote markt, met extra activiteiten voor de kinderen. Zaterdagmiddag zijn er rondvaarten op een paar varende monumenten  en in de haven zijn demonstraties met radiografisch bestuurde modelsleepboten. Shantykoren uit Elburg, Hieden en Kampen en een dweilorkest uit Nijmegen zorgen voor muzikaal vertier. De organisatie rekent op zo’n 15.000 bezoekers. Parkeren rondom Elburg is gratis.

Lees ook:Botterdagen Elburg
Lees ook:Sleepbootdagen Elburg 2015
Lees ook:Elburg Sleepbotendagen
Lees ook:Botterdagen en Open Monumentdag Elburg
Lees ook:Vestingdagen Elburg 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>