Wintermarkt en Kerstdorp aan Zee in Noordwijk

Noordwijk is in december voor de derde keer omgetoverd tot Kerstdorp aan Zee, met een wintermarkt, een ijsbaan, zangkoren, een creatieve versierwedstrijd en talrijke andere evenementen en activiteiten (editie 2011: klik hier).  Van donderdag 18 tot en met dinsdag 23 december staat de Wintermarkt in de Hoofdstraat, de centrale winkelstraat in de bekende bloembollenbadplaats. Met warme houten kersthutten, vuurkorven, glühwein, lekkere hapjes, kerstklanken, live entertainment en sprookjesachtige verlichting. De markt opent iedere dag om 10.00 uur; sluiting; zie website, dat verschilt per avond. Het Vuurtorenplein is omgetoverd tot Winterplein met een ijsbaan, eten en drinken. Op zondag 21 december vindt voor de tweede keer de kerstrun plaats, waar van jong tot oud in zelf bedachte kerstuitdossingen kan rennen over twee afstanden.

Op die dag wordt op het Vuurtorenplein het WereldreKoor gehouden: een serieuze poging om het wereldrecord kerstliederen zingen te vestigen. Na Kerstmis is het nog steeds feest. Zo wordt op maandag 29 december gestreden tijdens het Nederlands Kampioenschap Sneeuwpopbouwen op het Vuurtorenplein. Op vrijdag 1 januari trotseren fanatiekelingen het ijskoude water van de Noordzee tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsduik. Zaterdag 3 januari kunnen fervente golfers terecht op de Nieuwjaarsgolf, de eerste golfwedstrijd in 2009.

Lees ook:Donderdag 3 december opent IJsbaan Middelburg
Lees ook:Noordwijk Kerstdorp aan Zee
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven; t/m 8 januari
Lees ook:Winterfeest in Leeuwarden
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>