Friese Sleepbootdagen Woudsend – 19 april t/m 1 mei

IMG_20160516_151142Vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei herleven oude tijden in Woudsend, tijdens de 15e editie van de Friese Sleepbootdagen, een tweejaarlijks evenement voor jong en oud. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen rijdag vanaf 16.00 uur afgemeerd aan de Iewal. Woudsend was vroeger een welvarend handelsstadje: vooral in de 17e eeuw waren er in het hele dorp veel winkeltjes met vooral kruidenierswaren en specerijen. De bedrijfjes verdwenen, maar de Midstraat is één weekend voorzien van gelegenheidswinkeltjes, onder de noemer ‘Woudsend goes vintage’.

Vrijdag wordt het weekend om 20.00 uur de feestelijk geopend, vindt een Drakenbootrace  plaats en wordt de nieuwe Sleepbootschipper van het Jaar bekend gemaakt: een inwoner die veel voor het dorp heeft betekend.  Zaterdag en zondag is er een kunstmarkt, een boerenmarkt, een nijverheidsmarkt, braderie en een kinderplein en zijn er oldtimers, oude scheepsmotoren, open tuinen, rondvaarten  en ( alleen op zaterdag) dweilorkesten en een excursie naar Natuureiland De ouden Boaiem.   Woudsend was vroeger een welvarend handelsstadje: vooral in de 17e eeuw waren er in het hele dorp veel winkeltjes met vooral kruidenierswaren en specerijen. De bedrijfjes verdwenen, maar de Midstraat is één weekend voorzien van gelegenheidswinkeltjes, onder de noemer ‘Woudsend goes vintage’.

Lees ook:Friese Sleepbootdagen Woudsend
Lees ook:Dauwtrappen, traditie op Hemelvaartsdag
Lees ook:Het stormt vandaag
Lees ook:Stormachtige start PAN Amsterdam 2016
Lees ook:SKS Skûtsjesilen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>