Landelijke intocht Sinterklaas in Roermond

Zaterdag 17 bovember 2012 komt Sinterklaas aan in Nederland (2013: klik hier). Overal in het land zijn intochten en feesten, maar officieel komt de Goedheiligman dit jaar aan in Roermond, Bisschopstad sinds 1559. De gemeente verwacht tienduizenden bezoekers en vraagt om met het openbaar vervoer te komen. Er geldt een vaarverbod en er komen twee tijdelijke parkeerterreinen bij. Rond 12.00 uur komt de Pakjesboot aan bij de Roerkade/Vismarkt. Daarna rijdt Sint in optocht via het Bisschoppelijk Paleis, de Munsterkerk naar het Stadhuis.

Op de Vismarkt, het Munsterplein en de Markt is volop entertainment met onder meer  optredens van de Zwarte Pietenband, Ernst en Bobby, Djumbo, Ralf Mackenbach, Lisa, Amy & Shelley (van het Junior Songfestival). Het Stationsplein is het domein van de Zandkasteelvoorstelling en de Neerstraat van de Waaghalspietenshow. Tot 12.00 uur treden in de winkelstraten verschillende straatartiesten op. Na de intocht zijn tot 17.00 uur in de winkelstraten straatacts te zien van diverse Zwarte Pietengroepen en muziekgezelschappen. De intocht is van 12.-00 tot 13.15 uur rechtstreeks te zien op Nederland 3. Sinds maandag is het dagelijkse Sinterklaasjournaal op radio en tv.

Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Harderwijk
Lees ook:Mega Sinterklaasfeesten in het land
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Gouda
Lees ook:Sinterklaasintocht Amsterdam onder vuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>